Vår resa – från tradition till nytänkande baklava

I över fem decennier har familjen Ramzi förfinat konsten att baka orientaliska delikatesser. Med Kaiwan Ramzi tar vi nästa steg – recept med mindre socker, mer smak och samma passion för äkta hantverk.

Vår historia – Kaiwan Ramzi

Familjen Ramzi har bakat orientaliska bakverk för hand i över 50 år. Resan började redan 1972 när Haji Ramzi öppnade sitt första bageri i Erbil, norra Irak. Med åren blev hans bakverk vida kända och familjen fick smeknamnet ”Haji Ramzi Baklavachi” – baklavabagaren Haji Ramzi.

I slutet av 90-talet flyttade familjen till Göteborg och fortsatte föra vidare sitt hantverk. Där grundade Haji Ramzi tillsammans med sin son Kaiwan företaget Hawler, som levererade traditionella baklava till butiker och restauranger runt om i Sverige.

År 2017 tog Kaiwan nästa steg och lanserade sitt eget varumärke, Kaiwan Ramzi®. Med nya recept, mindre socker och mer balanserade smaker skapades en modernare baklava som möter dagens efterfrågan – utan att ge avkall på hantverk och kvalitet.

Baklavafabriken – där allt började

Baklavafabriken är familjen Ramzis välkända varumärke, grundat på samma långa tradition av orientaliska bakverk. Med fokus på klassiska recept och genuin smak har Baklavafabriken blivit en uppskattad leverantör av baklava i hela Sverige.